AnunțEpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS Ambrozie

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU, LA SĂRBĂTOAREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI

La 2 februarie 2021, Biserica Ortodoxă prăznuiește Întâmpinarea Domnului. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească  la voievodala Mănăstire Comana.

În cuvântul de învățătură rostit credincioșilor veniți la așezământul monahal, Întâistătătorul eparhiei a vorbit despre semnificația duhovnicească a evenimentului aducerii Pruncului Iisus la templu, la 40 de zile după naștere, spre a fi închinat Domnului. Prin glasul bătrânului Simeon, a arătat Preasfinția Sa, se întâlnesc, în templu, Legea veche a slovei, cu Legea cea nouă a Duhului Sfânt.

După cuvântul de învățătură, Ierarhul nostru l-a felicitat pe părintele  Arhim. Mihail Muscariu, starețul mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările ce se execută acum la biserica mănăstirii.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, păstrate în biserica mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.