AnunțEpiscopulNoutățiPS Ambrozie

Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur

În data de 30 ianuarie, Biserica Ortodoxă îi sărbătorește pe Sfinții Trei Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, ocrotitorii școlilor teologice.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica Schitului Sf. Nicolae  din Giurgiu, cu hramurile Sf.   Ierarh   Nicolae,  Sf.   Cuvios   Paisie   Aghioritul  și Sfântul Cuvios Efrem cel Nou.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a vorbit despre importanţa teologică a Sfinţilor Trei Ierarhi în Biserica Ortodoxă. Prin viaţa şi scrierile lor, au devenit cunoscuţi şi apreciaţi în întreaga lume creştină, devenind modele de urmat pentru tinerii creştini dornici de a-şi împodobi sufletul cu alese virtuţi creştine şi de a-şi îmbogăţi mintea cu cele mai folositoare învăţături, atât în domeniul ştiinţelor teologice, cât şi în domeniul ştiinţelor laice.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfântului  Ierarh Vasile cel Mare și a altor sfinți, precum și la Icoana Sf. Ierarh Nicolae , păstrate în biserica mănăstirii.

Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, în semn de  aleasă  preţuire a schitului, a oferit părintelui Protos. Nicolae Matei, starețul Schitului „Sf. Nicolae”, mai multe cărți și publicații de folos duhovnicesc.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă, precum și iconițe.