AnunțNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA „SFÂNTUL NICOLAE” DIN PAROHIA POENARI ENUȚĂ, PROTOPOPIATUL BOLINTIN

La data de 26 decembrie 2020, în a doua zi de Crăciun, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Soborul Maicii Domnului și pe Sfăntul Cuvios Nicodim de la Tismana, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica veche din  Parohia Poenari Enuță, cu hramul „Sfântul Nicolae” din Protopopiatul Bolintin.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinția Sa a vorbit despre semnificaţia sărbătoririi Soborului Maicii Domnului şi despre importanţa Sfintei Fecioare Maria. De asemenea, Chiriarhul nostru a vorbit şi despre viaţa Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana, ctitorul mănăstirilor Vodiţa, Tismana, Vişina şi Prislop, el fiind un înnoitor al vieţii monahale pe teritoriul ţării noastre, o adevărată pildă de trăire duhovnicească şi un mare apărător al credinţei ortodoxe, a încheiat Preasfinția Sa.

Chiriarhul a transmis creștinilor urări de sănătate, zile senine și fericite, întru mulți, buni și rodnici ani.

Întâistătătorul Eparhiei a hirotesit pe părintele George Ionel Stan,   paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae”, iconom stavrofor.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele George Ionel Stan pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le pastorala prilejuită de Praznicul Naşterii Domnului, icoane, ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă.

La rândul său , părintele George Ionel Stan a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participare.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie a săvârsit Taina Sfântului Botez pentru prunca Elisabeta Loredana, fiica părintelui paroh George Ionel Stan.

Vechea biserică din Parohia Poenari Enuță, cu hramul „Sfântul Nicolae” din Protopopiatul Bolintin a fost construită în jurul anului 1800 de către familia boierului Poenărescu ce a înființat satul.