Uncategorized

Sfânta Liturghie Arhierească în Biserica Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia”

În data de 29 noiembrie 2020, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XXX-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din municipiul Giurgiu.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânarul teolog Neațu Ovidiu Emil, pe seama Bisericii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din municipiul Giurgiu.

Toți cei prezenți au primit din partea Chiriarhului iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

La final, Părintele Consilier Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, oferindu-i un frumos coș cu flori.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” a luat ființă în anul 2008, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Întâistătătorului eparhiei noastre, iar în prezent aici sunt desfășurate lucrări la biserica din zid din cartierul giurgiuvean Tineretului.
Începând cu anul 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, această parohie, prin implicarea părintelui Ștefan Lucian, parohul bisericii, dar și a celorlalți slujitori, a desfășurat numeroase evenimente spiritual – culturale care au avut ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.