AnunțSărbătoare

Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur și Sf. Cuv. Mc. Damaschin la Centrul Pastoral-Cultural și Catehetic “ Acoperamantul Maicii Domnului”

În data de 13 noiembrie 2020, când Biserica Ortodoxă sărbătorește pe Sf. Ierarh Ioan Gură de Aur și pe Sf. Cuv. Mc. Damaschin, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Paraclisul Centrului Pastoral – Cultural și Catehetic  “ Acoperamantul Maicii Domnului” din Varlaam, comuna Adunații Copăceni, Protopopiatul Mihăilesti

În cadrul Sfintei Liturghii, PS Ambrozie a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog Tudor Marius Alexandru, pe seama Mănăstirii Izvorul Tămăduirii, din Protopopiatul Bolintin, județul Giurgiu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Eduard Dumitrache, directorul Centrului Pastoral-Cultural din Varlaam, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i o medalie comemorativa în cinstea Patriarhilor Iustin și Nicodim și o frumoasă  Psaltire, iar preoții prezenți au primit din partea ierarhului câte o bederniță.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat,  părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer și ale Sfântului Ambrozie, ce sunt pastrate la acest asezământ.

Credincioşii prezenţi la acest eveniment au primit iconiţe cu chipul Maicii Domnului si revista „Familia Ortodoxă”.