AnunțNoutățiSărbătoare

SĂRBĂTOARE LA MĂNĂSTIREA „SF. IOAN RUSUL” DIN JUDEȚUL GIURGIU

În data de 1 noiembrie 2020, când Biserica Ortodoxă s-a aflat în Duminica a XXII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu un ales sobor de slujitori a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit tânarul teolog Rotaru Alexandru Teodor, diacon pe seama bisericii Sf. Nicolae a parohiei Trestieni, protoieria Bolintin.

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, ale Sfintei M. Muc. Ecaterina și ale Sf. Ierarh Ioan Maximovici păstrate în biserica mănăstirii.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele Arhim. Teodor Șerban – vicar eparhial , pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, dăruindu-i o frumoasă icoană, cărți și albume publicate la editura episcopiei.

La rândul său , Părintele Arhim. Teodor Șerban a mulțumit Preasfințitului Părinte Ambrozie, preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment din viața mănăstirii.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” a luat ființă la sfârșitul anului 2008, pe ruinele unei foste unități militare a Poliției de Frontieră Giurgiu, fiind prima așezare monahală din țara noastră ridicată în cinstea acestui sfânt militar.
Înființarea locașului de cult situat la marginea localității Slobozia din jud. Giurgiu se leagă de o dorință mai veche a Preasfințitului Părinte Episcop Dr. Ambrozie care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toți cei care-i vor trece pragul.