AnunțNoutățiSărbătoare

SFÂNTUL MARE MUCENIC DIMITRIE, IZVORÂTORUL DE MIR BINECUVÂNTARE ARHIEREASCĂ LA BISERICA DIN LOCALITATEA PUȚU GRECI

În ziua de 26 octombrie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Mare Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica din localitatea Puțu Greci, comuna Greaca, protopopiatul Hotarele.

Cu acest prilej, în cuvântul de învățătura rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfântul Dimitrie, izvorâtorul de mir, despre viaţa sa şi despre modelul de viață pe care îl reprezintă.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânarul teolog Cursaru Anian Cristian, pe seama bisericii Sfântul Mare Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir din Puțu Greci.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Letca Nouă, părticele din Moaștele Sfântului Ioan Rusul de la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia, județul Giurgiu și Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu dar și o frumoasă icoană a Sf. M. Mc. Gheorghe, pictată de Gheorghe Tattarescu, adusă de Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Eduard Dumitrache, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările făcute în sfânta biserică.

La rândul său , părintele Eduard Dumitrache, parohul bisericii a mulțumit Preasfinţitului Părinte Dr. Ambrozie, oferindu-i o icoană a Sfântului Dimitrie și un engolpion cu Acoperământul Maicii Domnului și preoților câte o icoană cu Sfântul Dimitrie, izvorâtorul de mir, iar credincioșilor prezenți le-a mulțumit pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei din Puțu Greci.

 

De asemenea, Preasfinția Sa i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă.