AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL | ZI DE BUCURIE ÎN PAROHIA PALANCA, PROTOPOPIATUL BOLINTIN | PS AMBROZIE A SĂVÂRȘIT SF. LITURGHIE ÎN PREZENȚA A NUMEROȘI CREDINCIOȘI

Luni, 29 iunie 2020, credincioșii ortodocși i-au sărbătorit pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Cu acest prilej, PS AMBROZIE, Episcopul Giurgiului, a oficiat Sf. Liturghie în lăcașul de cult cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” al Parohiei Palanca, Protopopiatul Bolintin.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Schitul “Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, dar și Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul nostru a evidențiat viața și misunea Sfinților și întru tot lăudaților Apostoli Petru și Pavel, cei dintâi pe scaun șezători și propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos.

La final, Ierarhul nostru i-a felicitat pe părintele Nicolae Dumitrescu, parohul bisericii, precum și pe părintele coslujitor Nicolae Barbu, consilier eparhial, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, iar doamnelor preotese le-a oferit cărți și albume publicate la editura eparhială.


De asemenea, PS Ambrozie a oferit doamnelor profesoare de la Școala Gimnazială din Palanca, diplome de merit pentru rezultatele obținute la evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a.


La rândul lor, părintele paroh Nicolae Dumitrescu și părintele Nicolae Barbu au oferit Preasfintitului Ambrozie un frumos buchet de flori și au mulțumit preoților ce au luat parte la hramul bisericii, precum și credincioșilor prezenți, pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei Palanca.

 

 Toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.