AnunțB.O.R.NoutățiPostPS AmbrozieSărbătoare

PS AMBROZIE A SĂVÂRȘIT SFÂNTA LITURGHIE LA SĂRBĂTOAREA NAȘTERII SF. PROROC IOAN BOTEZĂTORUL ÎN BISERICA MĂNĂSTIRII GĂISENI DIN JUDEȚUL GIURGIU

Astăzi, 24 iunie 2020, creștinii ortodocși s-au aflat în ziua de prăznuire a Nașterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul.

Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Găiseni din județul Giurgiu, cu hramurile Sfântului Nicolae și Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei (cel care a îndeplinit ascultarea de egumen al Schitului Strămbu – Găiseni).

În cuvântul său, Preasfinția Sa a arătat că „Sfântul Ioan Botezătorul și-a împlinit misiunea de propovăduitor al pocăinței și, pentru a-i încuraja pe oameni să-și mărturisească păcatele, a practicat botezul cu apă, în râul Iordan, îndemnându-i pe aceștia să devină mai buni„.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor prezenți au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Schitul “Grădina Maicii Domnului” din localitatea Letca Nouă, dar și Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

 


La final, PS Ambrozie a felicitat-o pe maica Moldoveanu Cecilia, stareța mănăstirii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, dar și pentru ziua de naștere sărbătorită astăzi, dăruindu-i un tablou și un buchet de flori.

Toți cei prezenți au primit, din partea Ierarhului lor, ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.

Foto credit: Emil Pălăngeanu

***
Schitul Strâmbu-Găiseni este înfiinţat în secolul al XVI-lea, ctitorie a unuia dintre cei mai importanţi dregători ai Sfântului Voievod Neagoe Basarab, Vornicul Drăghici Vintilescu din Floreşti. Mănăstirea Găiseni din județul Giurgiu a fost amintită pentru întâia oară sub numele de Schitul Strâmbu, într-un document din 3 aprilie 1526.