AnunțB.O.R.EpiscopulîndemnNoutățiPS Ambrozie

17 IUNIE | Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

Astăzi, 17 iunie 2020, după Sfânta Liturghie oficiată cu prilejul hramului Parohiei Bolintin Deal I, închinat Sf. Mucenic Manuil, la Centrul cultural-pastoral “Gavril Drugănescu” al Protopopiatului Bolintin, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-au desfăşurat lucrările Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului.

Cu acest prilej, părinții consilieri și inspectorii de la Sectoarele Centrului Eparhial, precum și părinții protopopi, au expus pe rând problematica la zi şi s-au identificat soluţiile de rezolvare ale unor probleme de ordin administrativ şi pastoral la nivelul Eparhiei noastre mai ales în contextul necesităţii de adaptare la noile realităţi impuse de schimbările survenite din cauza pandemiei declanşate de virusul SARSCov – Covid 19.

De asemenea, astăzi a fost înființată Cooperativa Agricolă a Episcopiei Giurgiului.

Tot în cadrul sedinței au fost prezentate îndrumările Cancelariei Sf. Sinod către unitățile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române din țară, privind participarea credincioşilor la sfintele slujbe în interiorul şi în exteriorul lăcaşurilor de cult, care se aplică din data de 17 iunie 2020. Măsurile prezente au ca scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru. Viaţa şi sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, dar noi avem datoria de a le apăra și cultiva cu responsabilitate permanentă.

Tot astăzi, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiuluii a efectuat, alături de membrii Permanenţei Eparhiale, o vizită pe şantierul Parohiei Bolintin Deal II, unde a apreciat stadiul avansat al lucrărilor ce se desfăşoară la sfântul locaş şi a lăudat strădaniile preotului paroh Vasile Antonescu.

În acest moment se continuă lucrările la pictura interioară, altarul Sfintei Biserici fiind finalizat.