EpiscopulîndemnNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

DUMINICA I DUPĂ RUSALII (A TUTUROR SFINȚILOR) | PS AMBROZIE A OFICIAT SF. LITURGHIE ÎN PRIDVORUL CENTRULUI PASTORAL – CULTURAL ,,GAVRIL DRUGĂNESCU” AL PROTOPOPIATULUI BOLINTIN DIN LOCALITATEA FLOREȘTI –STOENEȘTI, JUDEȚUL GIURGIU

Astăzi, 14 iunie, în Duminica I după Rusalii (a Tuturor Sfinților), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oficiat Sf. Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în pridvorul Centrului Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu” al Protopopiatului Bolintin, din proximitatea Mănăstirii “Izvorul Tămăduirii”- Drugănescu, cu hramurile Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavriil, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Teodor Tiron.

În cadrul slujbei, Ierarhul nostru a rostit un cuvânt de învățătură, în care a amintit despre importanța comuniunii cu sfinții lui Dumnezeu.

Duminică această e rânduită să amintească pe toţi sfinţii cunoscuţi şi necunoscuţi, câţi au existat în istorie. Sfânta Biserica ne pune înainte, cu acest prilej, un text din Sfânta Evanghelie după Matei, care vorbeşte despre datoria de a ne mărturisi credinţă, aşa cum sfinţii, mai ales martirii şi mărturisitorii, au murit pentru această mărturisire, iar ceilalţi s-au sfinţit trăind adevărurile de credinţă din tot sufletul, din tot cugetul, în smerenie, în dragoste, în slujirea lui Dumnezeu şi a oamenilor, a evidețiat PS Ambrozie.

Cu prilejul vizitei arhierești, Întâistătătorul eparhiei noastre a oferit părintelui protosinghel Benedict, starețul mănăstirii, o icoană a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, precum și mai multe volume de cărți.

 

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ambrozie le-a dăruit credincioșilor ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe.

La final s-au ținut rugăciuni pentru postul ce începe mâine, dar și pentru elevii care vor susține examene în perioada următoare.

Tot astăzi, în curtea Ansamblului Brânconenesc unde se află Centrul Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu” a avut loc festivitatea de premiere a elevilor de la școlile din Florești, Stoenești și Palanca. Ierarhul Giurgiului le-a dăruit ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe, iar doamnelor profesoare, cărți și publicații apărute la editura eparhiei noastre.

***
Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din comuna Florești-Stoienești, județul Giurgiu, se află la aproximativ 30 km. de Bucureşti, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural brâncovenesc din cadrul Centrului Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu”.

Foto credit: Emil Pălăngean