AnunțEpiscopulîndemnManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Înălțarea Domnului | Eroii neamului au fost comemorați la Mănăstirea Comana din județul Giurgiu

Astăzi, 28 mai, în ziua marelui praznic al Înălţării Domnului, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie într-un loc special amenajat în curtea Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit sutelor de credincioşi prezenţi despre sărbătoarea Înălţării Domnului la cer, care constituie o nouă mărturie că Iisus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, şi despre care Sfântul Ioan Gură de Aur spunea că „este o sărbătoare înaltă şi mare, care covârşeşte mintea omenească, şi vrednică de marea bunătate a Aceluia ce a aşezat-o, adică a lui Dumnezeu“.

De asemenea, Preasfinţia Sa a subliniat că Înălţarea Domnului este, în acelaşi timp, începătură şi garanţie a înălţării noastre, a celor credincioşi, dacă trăim viaţa noastră în Hristos, conlucrând cu harul Sfintelor Taine şi sporindu-l.

După oficierea Sfintei Liturghii, un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu Preasfinţitul Părinte Ambrozie, din care a făcut parte și Părintele Arhim. Dr. Mihail Muscariu, stareţul Mănăstirii Comana și exarhul mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Giurgiului, a săvârşit o slujbă de pomenire a eroilor români jertfiți, de-a lungul veacurilor, pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate, apărarea ţării şi întregirea neamului.
 
La omagierea EROILOR NEAMULUI, la Mănăstirea Comana a participat un oaspete de seamă, un EROU în viaţă: domnul general de flotilă aeriană (rtr) Radu Theodoru, veteran de război, scriitor de excepţie, aflat la venerabila vârstă de 96 de ani.
 
 
Slujba parastasului a fost precedată de o ceremonie de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mausoleul Eroilor din curtea mănăstirii.
 
La eveniment au mai luat parte oficialităţi centrale şi locale, precum şi reprezentanţi ai veteranilor de război.