AnunțEpiscopulîndemnNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

DUMINICA A VI-A DUPĂ PAŞTI (A ORBULUI DIN NAȘTERE) | Slujire arhierească la istorica Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu

Astăzi, 24 mai 2020, în Duminica a VI-a după Paști (a vindecării orbului din naștere), Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi de diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la vechea Catedrală Episcopală “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, pe un altar amenajat în exterior, la intrarea în catedrală.

Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea vindecării orbului din naștere, subliniind faptul că Mântuitorul l-a vindecat mai întâi de orbirea trupească, dăruindu-i apoi și priveliștea lumii duhovnicești.Chiriarhul nostru i-a îndemnat pe credincioșii prezenți în curtea Catedralei Episcopale să-și arate credința în Dumnezeu, asemenea celui vindecat și să urmeze pildele de dragoste față de aproapele și de săvârșire a binelui, pe care ni le înfățișează Mântuitorul Hristos.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii din curtea bisericii, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe.

***
Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu a fost construită între anii 1847 – 1851, pe locul unei foste biserici semiîngropate care a existat în timpul stapânirii otomane. În prezent, aceasta este un important reper duhovnicesc pentru toți credincioșii din Episcopia Giurgiului.