EpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena | Parohia Mihăilești I și-a sărbătorit hramul

Joi, 21 mai 2020, în ziua de prăznuire a „Sfinţilor Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena”, Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi de diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Mihăilești din estul județul Giurgiu.

Întâistătătorul eparhiei, a apreciat lucrarile ce au început la ridicarea Catedralei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” ce se construiește lângă biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” fiind o lucrare firească și necesară

Ierarhul i-a felicitat pe Părintele consilier administrativ Gabriel Chirculeanu, parohul bisericii, precum și pe părintele coslujitor Țârdea Ioan Cristian, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările la noua catedrală, oferindu-le mai multe daruri și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă, iar pentru noua catedrală o frumoasă icoană a Sfinților Ioachim și Ana, realizată de părintele profesor Luca Severian ce este preot slujitor la Capela Spitalului Bolintin cu hramul Sf. Luca al Crimeei şi Sf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în curtea bisericii, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe.