AnunțEpiscopulNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

25 MARTIE | PS Ambrozie a oficiat Sf. Liturghie la hramul Mănăstirii “Buna Vestire“ din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu

Una dintre cele mai vechi sihăstrii din Codrii Vlăsiei, Mănăstirea „Buna Vestire” din Bolintin Vale, județul Giurgiu, şi-a sărbătorit astăzi, 25 martie, hramul principal. Prima atestare documentară a mănăstirii datează din anul 1433 potrivit hrisovului lui Alexandru Aldea Coconul, fiul lui Mircea cel Bătrân.

Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, unită cu Vecernia, a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul nostru a vorbit despre cultul Maicii Domnului și despre cinstirea de care aceasta se bucură.


De asemenea, în contextul pandemiei de COVID-19, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evidențiat activitatea atelierului de veșminte preoțesti al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul, unde se produc acum halate medicale și măști de protecție, spre a fi oferite Direcției de Sănătate Publică Giurgiu. 
Totodată, Preasfinția Sa a vorbit despre activitatea Mănăstirii „Buna Vestire”, ce va pune la dispoziție spații și cantina mănăstirii pentru pregătirea de pachete cu alimente ce vor fi date persoanelor cu probleme, vulnerabile, bătrâni, din comună și din împrejurimi.

La final, Chiriarhul nostru a oferit părintelui Protos. Mina Străinu, starețul mănăstirii, o frumoasă icoană a Bunei Vestiri, publicații apărute la editura Episcopiei Giurgiului, cărți de rugăciune și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Tot astăzi, în drumul spre Mănăstirea “Buna Vestire”, PS Ambrozie a vizitat preoții de la mai multe parohii, oferindu-le măști sanitare de unică folosință și dezinfectant.