AnunțEpiscopulîndemnPostPS Ambrozie

DUMINICA A III-A DIN POSTUL MARE (A SFINTEI CRUCI) | PREASFINȚITUL PĂRINTE DR. AMBROZIE, EPISCOPUL GIURGIULUI, A SĂVÂRȘIT SFÂNTA LITURGHIE LA MĂNĂSTIREA “IZVORUL TĂMĂDUIRII” DIN JUDEȚUL GIURGIU

Ieri, 22 martie 2020, în Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi, la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din comuna Florești-Stoienești, județul Giurgiu.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, pornind de la îndemnul Mântuitorului că „oricine dorește să Îmi urmeze Mie să se lepede de sine, să își ia crucea și să Îmi urmeze”, a arătat că Hristos Domnul ne îndeamnă să ne lepădăm de sine, să ne lepădăm de egoism, să facem voia Lui, luându-ne crucea pe umeri și să-L urmăm.

De asemenea, Ierarhul nostru a subliniat faptul că în contextul epidemiei de COVID-19,  la Atelierul de veșminte preoțesti al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din județul Giurgiu se produc acum halate medicale și maști de protectie, executate din pânză de bumbac alb, spre a fi oferite Directiei de Sănătate Publică – Giurgiu, iar la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” se vor pune la dispoziție spații și cantina Centrului Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu”, pentru pregătirea de pachete cu alimente ce vor fi oferite persoanelor cu probleme, vulnerabile, bătrâni, din comunele zonei de nord a județului Giurgiu.

Tot astăzi, cu prilejul vizitei arhierești, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a instalat ca stareț al mănăstirii pe părintele Protos. Benedict Georgescu, adresând credincioșilor prezenți un cuvânt, precizând care este rolul starețului într-o mănăstire.


La rândul său, părintele protosinghel Benedic a mulţumit Preasfinției Sale, pentru numirea în această funcţie, pentru binecuvântare şi pentru prezenţa în mijlocul ­obştii la săvârşirea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, precum şi clericilor coslujitori şi credincioşilor pentru împreună-rugăciunea din această zi deosebită.

La final, Chiriarhul nostru a oferit părinților slujitori cărți apărute la editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioșilor prezenți iconițe, cărți de rugăciune și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse spre închinare părticele din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina și părticele din moaștele Sf. Ierarh Ioan Maximovici.

***

Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din comuna Florești-Stoienești, județul Giurgiu, se află la aproximativ 30 km. de Bucureşti, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural brâncovenesc, unde se regăsește și Centrul Pastoral – Cultural „Gavril Drugănescu” al Protoieriei Bolintin, fiind un frumos locaş de rugăciune închinat Maicii Domnului, Sfinţilor Arhangheli Mihai şi Gavriil, Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi Sfântului Teodor Tiron.