AnunțEpiscopulîndemnManastirea ComanaNoutățiPS Ambrozie

15 MARTIE| Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

Astăzi, 15 martie 2020, la Mănăstirea Comana, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-au desfăşurat lucrările Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului.

În cadrul lucrărilor s-au luat diverse hotărâri ce privesc aspecte pastoral misionare şi administrative în contextul actual creat ca urmare a creşterii riscului de contaminare cu coronavirusul COVID-19. 

Dintre hotărâri amintim:

Preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toateîndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile și măsurile de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19. 

 

Îndatorirea preoţilor din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului de a respecta îndrumările Patriarhiei Române adresate tuturor parohiilor şi mănăstirilor din ţară în vedereaprevenirii îmbolnăvirii cu noul Coronavirus (Covid-19).

 

Punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială Sf. Andrei a Parohiei Sf. Treime Smârda din Mun. Giurgiu, Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia.

 

Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină.

 

Organizarea, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.

 

Totodată, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească, dar, în acelaşi timp, la fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de mângâierea sufletească a Bisericii.