EpiscopulîndemnManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoareSf. Sinod

PRIMA DUMINICĂ DIN POSTUL MARE (A ORTODOXIEI) SĂRBĂTORITĂ ÎN BISERICA MĂNĂSTIRII COMANA, JUDEȚUL GIURGIU

Biserica Ortodoxă s-a aflat ieri, 8 martie 2020, în Duminica I din Postul Mare (numită „a Ortodoxiei”).

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Sf. Nicolae” a Voievodalei Mănăstiri Comana din județul Giurgiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon, teologul Sergiu Bigu, pe seama bisericii „Sf. Nicolae” a Mănăstirii Comana, Protopopiatul Hotarele. 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat importanța sfintelor icoane în cultul Bisericii Ortodoxe.


Ca în fiecare an, și în anul acesta, Pastorala Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, citită și în toate lăcașurile de cult din eparhia noastră, cheamă pe toți slujitorii sfintelor altare și pe toți credincioșii să susțină, cu aceeași dăruire, colecta pentru Fondul Central Misionar.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse, spre închinare, Icoana Maicii Domnului de la Schitul „Grădina Maicii Domnului” – Letca Nouă, părticele din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.
Credinciosii prezenți s-au putut închina și la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii.

La final, Ierarhul nostru l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, dăruindu-i o frumoasă icoană, cărți liturgice și albume publicate la editura eparhială.


La rândul său, părintele stareț Arhim. Mihai Muscariu a mulțumit pentru dragostea cu care Chitiarhul nostru înconjoară Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu.

***
La biserica „Sf. Nicolae” a Sfintei Mănăstiri Comana, au început în această primăvară ample lucrări de consolidare, tencuire și apoi repictare a acesteia.