AnunțNoutățiSărbătoare

Duminica după Botezul Domnului Iisus Hristos (Începutul propovăduirii Domnului) | Un nou preot pentru biserica parohiei Bolintin Vale II, Protoieria Bolintin

Duminică, 12 ianuarie 2020, în Duminica după Botezul Domnului Iisus Hristos (Începutul propovăduirii Domnului), cu binecuvântarea Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, un sobor de preoţi şi diaconi, condus de părintele Stuparu Emanuel Ioan, protoiereu al Protoieriei Bolintin, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Bolintin Vale II, cu hramurile „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sfântul Ioan Rusul” din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu.

Cu acest prilej, Părintele Protoiereu Stuparu Emanuel Ioan a ținut un cuvânt de învățătură în care a făcut referire la îndemnul Evangheliei din Duminica după Botezul Domnului unde regăsim chemarea Mântuitorului: ‘Pocăiți-vă, căci s-a apropiat Împărăția cerurilor’ (Matei 4, 17). Prin aceasta, Evanghelia ne face atenți asupra legăturii care există între Taina Botezului și Taina Pocăinței ca porți de intrare a oamenilor în Împărăția cerurilor.

Preacucernicia Sa a subliniat că în al doilea rând vedem că lumina Botezului Domnului este lumina vieții noastre și lumina întregului univers. În Botezul Domnului Iisus Hristos vedem că omul este centrul atenției și al iubirii Preasfintei Treimi. Cuvintele troparului ‘În Iordan botezându-Te, Tu, Doamne, închinarea Treimii S-a arătat’ înseamnă că întreaga Sfântă Treime S-a arătat la Botezul lui Iisus în Iordan, iar în centrul iubirii Sale era firea omenească pe care a luat-o Dumnezeu Fiul ca să o ridice din păcat, să o curățească, să o spele, să o mântuiască și să o sfințească, aducând-o la asemănarea cu Dumnezeu Cel Unul Sfânt.

La final, părintele protoiereu Stuparu Emanuel Ioan l-a instalat în postul de preot II la parohia Bolintin Vale II pe părintele Oancea Virgil Cătălin, felicitându-l pentru această nouă ascultare, după care a oferit celor prezenți iconițe.