AnunțEpiscopulNoutățiSărbătoare

DUMINICA A 25-A DUPĂ RUSALII | BISERICA PAROHIEI VLAD ȚEPEȘ DIN PROTOPOPIATUL HOTARELE A FOST SFINȚITĂ

În data de 10 noiembrie 2019, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XXV-a după Rusalii.

Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii Parohiei Vlad Țepeș, Protopopiatul Hotarele, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Cu această ocazie, biserica a primit și hramurile ,,Sf. M. Mc. Mina’’ și ,,Sf. Dimitrie cel Nou’’.

În continuare, Ierarhul nostru a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica satului Vlad Țeleș din comuna Comana, județul Giurgiu, în cadrul căreia PS Ambrozie a rostit un frumos și duhovnicesc cuvânt de învățătură în care a explicat celor prezenți sensurile pericopei evanghelice din această duminică unde ne este prezentată Pilda Samarineanului Milostiv (Ev. Luca X, 25-37).

Milostenia reprezintă expresia dragostei, evlaviei și compasiunii pentru aproapele nostru, aceasta fiind un răspuns la mila și milostivirea lui Dumnezeu față de noi. Prin Pilda samarineanului milostiv, Mântuitorul a lăsat peste veacuri nu numai definiția aproapelui, ci și a generozității în raport cu egoismul, a arătat Preasfinția Sa.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Schitul Letca Nouă, părticele din moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.

Ierarhul nostru l-a felicitat pe părintele Gabriel Flămânzeanu, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările făcute la sfănta biserică, oferindu-i o cruce pectorală și o bederniță, precum și albume publicate la editura episcopiei, iar doamnei preotese o icoană cu chipul Maicii Domnului.

 

La rândul său, părintele paroh Gabriel Flămânzeanu a oferit Preasfintitului Părinte Episcop Ambrozie o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul și a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment important din viața Parohiei.

Preasfințitul Ambrozie a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe.

Foto: Emil Pălăngean