EpiscopulManastirea ComanaNoutățiPS AmbrozieSărbătoare

PRIMA ZI A SLĂVITULUI PRAZNIC AL NAŞTERII DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS LA VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU

La 25 decembrie 2021, în ziua slăvitului praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Preasfintitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți si diaconi a savârsit Sfânta Liturghie arhiereasca în biserica voievodalei Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie a adresat un cuvânt de învățătură creștinilor veniți la istorica Mănăstire Comana, amintind de importanța acestei sărbători care trebuie să schimbe fiecare suflet în parte, urmând exemplul Pruncului Iisus, care prin Nașterea Sa a adus bucurie tuturor neamurilor.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Robert Iulian Cojoc pe seama Mănăstirii Buna Vestire Bolintin.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită de curând obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

Chiriarhul a transmis creștinilor urări de pace, sănătate și alese bucurii, potrivit datinilor străbune.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a oferit tuturor credincioșilor Pastorala la praznicului Nașterii Domnului – 2021 și iconițe, iar copiilor prezenți, dulciuri.