AnunțNoutăți

„ȘTII CĂ MÂINE DIMINEAȚĂ, POȚI SĂ SALVEZI O VIAȚĂ”

      Luni, 12 aprilie 2021, cu  binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, Episcopia Giurgiului si Centrul de Transfuzii Giurgiu, avand ca parteneri: Crucea Rosie Giurgiu, Primaria Municipiului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu, Prefectura Judetului Giurgiu, Politia de Frontiera Giurgiu, Jandarmeria Giurgiu, Zona Libera Giurgiu, F.C. Astra Giurgiu, Sindicatul Judetean „Solidaritatea Sanitara” Giurgiu, Federatia Politistilor de Penitenciare Giurgiu,  au lansat Campania de donare de sânge: „ȘTII CĂ  MÂINE  DIMINEAȚĂ, POȚI  SĂ  SALVEZI  O  VIAȚĂ”.

      Episcopia Giurgiului împreună cu CTS Giurgiu promovează donarea voluntara cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a importanței donării voluntare și neremunerate de sânge.   Este importantă motivarea tinerilor de a participa la donarea benevolă, pentru cultivarea spiritului voluntar,  pentru a  veni în întâmpinarea nevoii de sânge a pacienților internați în spitalele din Giurgiu și din București, promovării donării  benevole, voluntare  de sânge.

      La această actiune, ce se desfășoară pe percursul unui an, au răspuns deja preoți din Eparhia Giurgiului, tineri si voluntari.

      Donarea este sigură și ușoară. În medie, recoltarea durează între 10 și 15 minute.

      Se folosesc ace sterile și truse de unică fololosință pentru fiecare donare, astfel donatorii NU pot lua SIDA sau alte boli infecțioase în timpul donării.

Toți donatorii primesc 7 tichete de masa, care, în cazul preoților donatori sunt cedate persoanelor defavorizate.