video

SOBORUL SFÂNTULUI PROROC IOAN BOTEZĂTORUL ŞI ÎNAINTEMERGĂTORUL DOMNULUI │PS AMBROZIE A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE ÎN NOUA CATEDRALĂ EPISCOPALĂ DIN MUNCIPIUL GIURGIU

 

An ziua de 7 ianuarie 2019, Biserica Ortodoxă a sărbătorit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului, iar cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în noua CATEDRALĂ EPISCOPALĂ, cu hramurile Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Vasile cel Mare, din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură, adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a evidenţiat viaţa şi lucrarea profetică a Sfântului Ioan Botezătorul, despre care Însuşi Domnul Hristos mărturisea că este cel mai mare dintre toţi oamenii născuţi din femeie şi cel dintâi între Prooroci.

A doua zi după Sfânta şi dumnezeiasca Arătare, adică Botezul Domnului nostru Iisus Hristos, Biserica a rânduit încă de la început a se prăznui soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, căci se cădea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc, punând mâna sa pe creştetul Stăpânului, a arătat Ierarhul nostru.

Sfântul Ioan Botezătorul simbolul martirilor şi al misionarilor, reprezintă modelul de rugăciune şi de pocăinţă. El a rămas în tradiţia Bisericii ca Mergătorul-înainte al lui Hristos, cel care Îl prezintă lumii pe Mielul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii, a arătat Preasfinția Sa.

La final, PS Ambrozie a oferit mai multe daruri preoților, apoi a adresat credincioşilor prezenți urări de sănătate, pace şi fericire cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ioan Botezătorul, oferindu-le tuturor iconiţe și reviste pentru folos duhovnicesc.