Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PS AMBROZIE A LUAT PARTE LA MANIFESTĂRI RELIGIOASE DEDICATE SFÂNTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE ÎN ORAŞUL RUSE DIN BULGARIA
Duminică, 6 mai 2018, în Bulgaria au fost desfăşurate ample manifestări religioase închinate Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, ocrotitorul oraşului bulgăresc Ruse. La aceste manifestări a luat parte şi Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, dând astfel curs invitației Înaltpreasfinţitului Părinte Naum, Mitropolit de Ruse.


Chiriarhul nostru a fost însoțit de părintele Arhim. Teodor Şerban, Vicar eparhial şi stareţ al Mănăstirii Sf. Ioan Rusul din județul Giurgiu, de părintele consilier Barbu Nicolae, de părintele arhid. Oancea Virgil Cătălin și de părintele arhid. Alin Alexandru Marin.


Manifestările religioase au debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii, oficiată în biserica Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din Ruse, de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Naum, de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și de Preasfințitul Părinte Tihon, Episcop Vicar de Tiveriopol, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor a făcut parte și părintele Epifanie de la Mănăstirea Pantocrator din Sfântul Munte Athos, cel care a fost prezent și ieri la cel de-al doilea hram al Schitului Sf. Nicoale din Giurgiu.


În cuvântul de învăţătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre viaţa pilduitoare a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care trebuie să fie model de curaj pentru toţi creştinii, deoarece este cel care şi-a împlinit cu statornicie îndatoririle sale şi a înfruntat bărbăţie pe prigonitorii săi, primind cununa muceniciei.


Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a mai arătat Chiriarhul nostru, ocrotitorul celor doua orașe (Giurgiu și Ruse), este numit Purtător de biruinţă, pentru că nu a răspuns la ură cu ură, ci i-a iertat pe prigonitori, devenind, astfel, asemenea Mântuitorului Hristos, Cel ce a biruit păcatul şi moartea prin iubire jertfelnică.


De asemenea, părintele Epifanie de la Mănăstirea Pantocrator (Grecia) a vorbit despre cinstirea de care se bucură Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în Sfântul Munte Athos, aducând cu acest prilej o copie a icoanei Sf. Gheorghe de la Mănăstirea Xenofont, ce îl are ca ocrotitor.


La finalul Sfintei Liturghii arhierești, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Naum a mulţumit Chiriarhului nostru pentru prezenţa la acest eveniment important din viaţa eparhiei bulgare.


La rândul său, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, i-a mulţumit Mitropolitului de Ruse pentru invitaţie, subliniind faptul că, deşi data de prăznuire a Sf. Gheorghe este diferită, suntem uniţi în slujire şi cinstim împreună pe sfinţii care prin jertfa lor au păstrat unitatea credinţei în Hristos. Totodată, în semn de aleasă preţuire, Ierarhul nostru i-a oferit Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Naum o icoană cu chipul Maicii Domnului Dulcea sărutare „Glykophilousa", alături de alte daruri.

Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 10946,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română