Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CLIPE DE BUCURIE DUHOVNICEASCĂ ÎN EPISCOPIA GIURGIULUI

07.12.2017 | Vizualizari: 1091


Astăzi, 7 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfânta Muceniţă Filofteia şi pe Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noua CATEDRALĂ EPISCOPALĂ, cu hramurile Sf Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Vasile cel Mare, din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură, Întâistătătorului Eparhiei noastre a vorbit despre viaţa Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor, al cărei suflet fără prihană şi sfânt se odihneşte şi se veseleşte în ceruri în împărăţia lui Dumnezeu.

Sfânta Filofteia are un mesaj special, întotdeauna actual, pentru tineri şi familiile lor. Ea, care nu a găsit dragoste în familia sa, a devenit capabilă, cu ajutorul harului Sfântului Duh, să prefacă acest neajuns în iubire de semeni, a afirmat Preasfinţia Sa.

De asemenea, Chiriarhul nostru a vorbit și despre viaţa Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului, care este un model pentru umanitate şi contemporan oricărei generaţii. Sfântul Ambrozie s-a ostenit necontenit pentru ocrotirea unităţii şi păcii în Ortodoxie şi pentru păstrarea neştirbită a dreptei credinţe în Apus.

La final, părintele Cristian Popa, fost colaborator al Chiriarhului nostru în vremea când Preasfinția Sa era episcop-vicar patriarhal, a rostit un cuvânt în care a fost rememorată lucrarea arhipăstorească în Eparhia Giurgiului.


Totodată, Preasfinția Sa a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul dat, dar şi celor prezenţi, clerici şi credincioşi, pentru urările de bine transmise cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Ambrozie, ocrotitorului său spiritual.


În continuare, Chiriarhul nostru a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Patriarhii Justianian și Teoctist, precum și pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României, îndemnându-i pe preoții și credincioșii din Episcopia Giurgiului să-l pomenească în rugăciuni lor pe Majestatea Sa, care a trecut la cele veşnice în ziua de 5 decembrie 2017.La final, a avut loc lansarea Monografiei Mănăstirea Mislea – trecut și prezent, ce îl are ca autor pe domnul prof. Niculaie Meleacă.

Preoții care au participat la acest eveniment important din viața eparhiei noastre au primit, din partea Ierarhului lor, această lucrare apărută recent la editura Episcopiei Giurgiului, alături de calendare și Pastorala la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.


Toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la părticele din moaştele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, păstrate în noua Catedrala Episcopală, dar și la particele din moaștele Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului.


Tot astăzi, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a instalat pe părintele Cazan Virgil în postul de preot slujitor la noua Catedrală Episcopală, oferindu-i cu acest prilej mai multe daruri.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 16452,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română