Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

CONCERTUL „DARUL SFÂNTULUI NICOLAE” LA ATENEUL „NICOLAE BĂLĂNESCU” DIN GIURGIU

06.12.2017 | Vizualizari: 611


Miercuri, 6 decembrie 2017, EPISCOPIA GIURGIULUI a organizat concertul „Darul Sfântului Nicolae", care s-a desfășurat la ATENEUL „NICOLAE BĂLĂNESCU" din municipiul Giurgiu.

Evenimentul s-a desfăşurat după Sfânta Liturghie, în prezenţa Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care la final a mulțumit tinerilor Rareș Mihai Florescu și Maria Ruxandra Popa, pentru frumosul moment dedicat Sfântului Ierarh Nicolae, și-a arătat recunoștința față de cei prezenți, dar și față de părinți celor doi artiști, care îi susțin în toate aceste acțiuni.


La final, prin bunăvoinţa organizatorilor, Rareș Mihai Florescu și Maria Ruxandra Popa care au bucurat sufletele celor prezenți au primit daruri în semn de apreciere pentru eforturile lor, dar şi ca încurajare pentru alte acţiuni viitoare. De asemenea, Întâistătătorul eparhiei noastre a oferit preoților, copiilor și invitaților de la concert daruri, calendare și Pastorala la Nașterea Domnului.


Scopul concertului a fost acela de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a educa tineri în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, s-a urmărit o motivare a copiilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale.


Rareș Mihai Florescu este un copil precoce din localitatea Cartojani, județul Giurgiu, care a cunoscut popularitatea de mic. Are 13 ani şi cântă la 12 instrumente muzicale, dar vioara l-a făcut cunoscut şi de ea se simte cel mai ataşat. A început să înveţe acest instrument la vârsta de 6 ani, îndrumat de tatăl său, şi el muzician în timpul liber, dar de profesie învăţător. De la mama lui, bibliotecar de meserie, a găsit întotdeauna sprijinul necondiţionat pentru a deveni un violonist de talie mondială. Studiază la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice „Iosif Sava", unde a obţinut numeroase premii la concursuri şi olimpiade naţionale de muzică instrumentală, secţiunea vioară. Acordurile viorii sale au trecut demult graniţele României, aşa încât a ajuns să-i încânte şi pe străini cu talentul său la spectacolele şi concertele la care a participat în Europa.


Maria Popa Ruxandra, este fiica părintelui Popa Edmond Nicolae, directorul Seminarului Teologic „Teoctist Patriarhul" din Giurgiu, are 14 de ani și studiază la Școala Gimnazială de Artă Victor Karpis din județul Giurgiu, unde a obţinut numeroase premii la concursuri şi olimpiade naţionale de muzică instrumentală, secţiunea pian, vioară, corzi grave, instrumente de suflat şi alamă.


În anul 2017, POPA MARIA RUXANDRA, îndrumată de doamna prof. Mariana Iliescu și de doamna prof. corepetitor Cioacă Daniela Cristiana, a obținut -PREMIUL I- la instrumentul OBOI. În urma rezultatelor obţinute la această etapă, Popa Maria Ruxandra a fost reprezentatul zonal la instrumentul OBOI al județului Giurgiu, la etapa finală a Olimpiadei care a avut loc la ARAD, în zilele de 24 - 26 aprilie 2017, unde a obținut PREMIUL III. În prezent, tânara studiază muzică ușoara, la secția canto, îndrumată de doamna prof. Mihaela Țițeica, de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 16456,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română