Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ ÎN NOUA CATEDRALA EPISCOPALĂ „SF. MARE MUCENIC GHEORGHE” DIN MUNICIPIUL GIURGIU

08.10.2017 | Vizualizari: 3006


Astăzi, 8 octombrie 2017, în Duminica a XX-a după Rusalii (Învierea fiului văduvei din Nain), Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în noua Catedrala Episcopală„Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din municipiul Giurgiu.


În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a tâlcuit credincioşilor textul biblic lecturat, în care s-a prezentat minunea învierii unui tânăr din Nain.


Vedem în această minune câtă dragoste şi câtă milă a arătat Mântuitorul Iisus Hristos în momentul când a apărut în faţa celor care îl duceau pe tânăr ca să-l înmormânteze. Odată cu el se înmormântau şi toate speranţele mamei sale văduve, care şi-a asumat Crucea, îşi rezemase viaţa pe fiul său şi s-a văzut la acel moment fără nici un ajutor. Atunci când credem că suntem părăsiţi şi că nu avem nici un ajutor, apare Mântuitorul Hristos pentru a ne fi reazăm. El a poruncit sufletului acelui tânăr să vină înapoi în trup pentru a reda speranţă, bucurie şi mai ales încredere acestei mame atât de încercate. Bucuria pe care a creat-o Mântuitorul Hristos prin această minune a fost o arvună a bucuriei celei mari a mântuirii, pe care El avea s-o săvârşească pentru neamul omenesc", a subliniat Preasfintia Sa.


De asemenea, Chiriarhul nostru a mulţumit tuturor celor ce s-au ostenit cu atâta trudă şi jertfelnicie la înălţarea acestei catedrale reprezentative şi necesare pentru oraşul de pe malul Dunării, ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, rugându-L pe Bunul Dumnezeu ca acest deziderat sa fie dus la bun sfârșit.


În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Sandu Gheorghiță, pe seama noii Catedrale Episcopale, cu hramurile "Sf. M. Muc. Gheorghe și Sf. Vasile cel Mare" din Protopopiatul Giurgiu.


Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei noastre l-a felicitat pe noul hirotonit, oferindu-i mai multe cărți teologie și un set de veșminte diaconești.La final, toți credincioșii au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă".***


Lucrările de construcţie la noua Catedrala Episcoplă din municipiul Giurgiu s-au aflat permanent în atenţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, şi a colaboratorilor apropiaţi ai Preasfinţiei Sale, între care un rol important îl are părintele consilier Ştefan Valentin, parohul catedralei.


Începând cu prima Sfântă Liturghie din ziua 9 aprilie 2017, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, Catedrala Episcoaplă a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru credincioşii din Eparhia Giurgiului, care sunt așteptați să participe la toate sfintele slujbe care se săvârșesc aici cu regularitate. Mergând la biserică, care este cu adevărat centrul vieţii noastre, şi participând cu luare aminte la sfintele slujbe, noi primim puterea lui Dumnezeu şi o păstrăm în casa şi viaţa noastră, a subliniat Chiriarhul nostru.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 16409,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română