Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

ÎN DUMINICA A III-A DIN POSTUL MARE (A SFINTEI CRUCI) PREASFINŢITUL PĂRINTE DR. AMBROZIE, EPISCOPUL GIURGIULUI, S-A AFLAT ÎN VOIEVODALA MĂNĂSTIRE COMANA DIN JUDEȚUL GIURGIU, PRILEJ CU CARE A SĂVÂRȘIT SFÂNTA LITURGHIE

19.03.2017 | Vizualizari: 1225


Astăzi, 19 martie 2017, în Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), a fost prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru obştea MĂNĂSTIRII COMANA, care şi-a primit arhipăstorul, pe Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.


Cu această ocazie, Întâistătătorul eparhiei noastre a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în biserica mănăstirii, înconjurat de un sobor de preoţi şi de diaconi. Din soborul slujitor a făcut parte și Înaltpreacuviosul Părinte arhim. Mihail Muscariu, exarhul Mănăstirilor din Eparhia Giurgiului și starețul Mănăstirii Comana.


În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa pornind de la îndemnul Mântuitorului că „oricine dorește să Îmi urmeze Mie să se lepede de sine, să își ia crucea și să Îmi urmeze", a arătat că Hristos Domnul ne îndeamnă să ne lepădăm de sine, să ne lepădăm de egoism, să facem voia Lui, luându-ne crucea pe umeri și să-L urmăm.


„Oricine va voi să își scape viața prin propriile sale puteri o va pierde, iar cine își va dărui viața Mântuitorului Iisus Hristos și Evangheliei sale, acela și-o va mântui. Așadar, fiecare suntem chemați la mijlocul acestei perioade de nevoință și rugăciune să ne purtăm crucea", a arătat Întâistătătorul eparhiei noastre.


Chiar dacă multora dintre noi ni se pare că propria cruce este mai grea decât a altora, că suntem supuși unor încercări mai grele decât alte persoane, Dumnezeu nu ne împovărează cu mai mult decât putem duce. „Trebuie să Îl urmăm pe Mântuitorul Iisus Hristos, să ne asumăm și să ne purtăm crucea vieții noastre cu răbdare și credință, cu pace și bucurie, așa cum a purtat-o și Hristos, făcându-se ascultător Părintelui Ceresc până la jertfa supremă. Calea Lui Hristos este calea Crucii și Învierii", a mai arătat Preasfinția Sa.


De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a deslușit rânduiala scoaterii în biserică a sfintei cruci împodobită cu flori și busuioc, deoarece crucea „odrăslește nestricăciune”. Preasfinția Sa s-a referit și la „crucea înflorită”, care în arealul românesc este troița, care împodobește și sfințește cele mai însemnate locuri. Ea este întâlnită lângă biserici și în cimitire, la răspântii de drum și la izvoare, străjuind inclusiv casa creștinului.


La final, Chiriarhul nostru a apreciat numărul impresionant de credincioşi prezenți la slujbă, semn că misiunea Bisericii nu este în zadar, după care a oferit părintelui stareț arhim. Mihail Muscariu mai multe volume de cărți de folos duhvonicesc, iar părinților slujitori cărți apărute la Editura Episcopiei Giurgiului, iar credincioșilor ultimul număr al Revistei Eparhiale și publicația „Familia Ortodoxă”.Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 16391,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română